Salatele cu cartofi sunt si satioase si foarte fine.
1.Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sare timp de 35 minute.Se strecoara si se lasa sa se raceasca.Nu se clatesc cu apa rece, isi pierd toata savoarea si gustul.
2.Maioneza se amesteca cu ketch-up,cu frisca de gatit si cu smantana.Castravetele acru, precum si ceapa rosie si ceapa verde se taie bucatele,se amesteca cu vinul, si cu sosul de maioneza.
3.Ouale curatate se taie rotocoale;crenvurstii se curata de pielita si se taie tot rotocoale.Partea alba a prazului, bine spalata, se taie inele.
4.Salata verde se spala frunza cu frunza , se scurge de apa (este bine sa se centrifugheze)si se rupe in bucati cu mana.Cartofii se curata si se taie rondele de 3mm. grosime.Toate ingredientele se pun intr-un bol si se amesteca bine si usor, se presara cu patrunjel verde ,se acopera cu folie si se tine la frigider 2 ore.Se serveste cu vin alb sec.