Eu coc vinetele la cuptor pe o foaie de copt sau pe ceva din inox care se curata mai usor cu un burete de sarma. Prefer vinetele lunguiete pentru ca mi se pare mie ca au mai putine seminte decat cele grase si mai rotunde. In orice caz vinetele trebuie sa aiba coaja lucioasa, sa fie tari si elastice.
Fac cateva intepaturi subtiri in ele ca sa nu explodeze si sa murdareasca tot cuptorul. Stiu ca se spune ca se amarasc dar eu le las afara sa se raceasca si sa se scurga si le fac si peste 2 zile si sunt bune, nu arata oxidate asa cum m-a avertizat mama.
ai intai ceapa si o las cu putina sare si ulei de masline.Apoi curat vinetele si fara sa le toc le pun in castron... mai adaug niste seminte de canepa care nu sunt cine stie ce simplu mancate dar au gust bun in diverse combinatii si au si ALA care cica il transforma corpul in Omega 3. Iti dau senzatia de satietate mai ales daca mananci un castron de vinete :).
Si ca sa nu le mananci cu paine (stiu, o crima in ochii oricarui roman) folosesc fulgi de ovaz mai tari, mai in fire ca sa zic asa, ca oricum se inmoaie si au mai multe fibre ca aia de zici sa is de zapada. Si ulei asa dupa cum pare sa aiba gust mai bun sau in functie de dieta. O combinatie de uleiuri ajuta.
Mai pun si niste boia iute care, stie orisicine, slabeste dar nu as prea crede ... cantitatile conteaza.Eventual o lingurita de lamaie pt contrast. Le mananc cu niste rosii langa si mai adaug si din sucul lor si mi se pare ssssuper :)) si niste vodka..vroiam sa vad daca sunteti atenti pana la sfarsit.