am facut curat prin congelator si am dat peste ultimele 2 pungi de vinete, asa ca am trecut la treaba....doar ca am ales o varianta mai light, le-am facut fara maioneza, fiindca nu agreez prea tare, au iesit foarte bune, e prima oara cand fac si cu siguranta o sa repet reteta.
Ideea nu-mi apartine in totalitate, am vazut la multe fete aici pe bucataras ca au facut cu iaurt, insa eu am preferat smantana si am pus ceapa verde, profit din plin de tot ce-i de sezon, pentru ca o sa le duc dorul....
pentru buburuza si floare:
Scoatem de seara vinetele de la congelator si le punem intr-o strecuratoare. A 2 a zi le tocam bine bine. Punem sare dupa gust si uleiul si amestecam cu o lingura de lemn, apoi adaugam smantana ( daca vi se pare prea multa puneti atat cat va place). Tocam ceapa verde cu tot cu frunze si o punem peste vinete, amestecam usor.
Buburuza se face foarte usor, crestam jumatatea de rosie, iar din loc in loc facem cate o taietura mica cu varful cutitului, apoi vom infige usor boabele de piper, iar capul il vom forma din maslina.
Taiem rosia si castravetele rondele, cat de subtiri putem. Punem pe o farfurie rotunda salata, pe care o aranjam frumos, apoi vom pune buburuza, si rondele de rosii si castravete, astfel formand petalele. Deasupra am pus ceapa verde :)
Modul de ornare l-am vazut tot aici pe bucataras si mi-a placut tare mult.