O salata la care as pofti mereu.
Maioneza:
Se pun intr-un castronel galbenusul crud, mustarul si sarea.
Se amesteca cu o lingura de lemn continuu in aceiasi directie pentru a nu se "taia" maioneza si se toarna ulei putin cate putin. Uleiul se picura incet. Se amesteca bine de fiecare data dupa ce picuram uleiul pana cand nu se mai vede uleiul si apoi picuram iar. Cand devine mai consistenta se poate adauga mai mult ulei. In caz ca se "taie" se mai adauga o lingura de mustar si se amesteca rapid. La final se adauga sare si eventual zeama de lamaie.
Se coc vinetele. Se pun la scurs. Se curata de coaja. Se toaca marunt cu o lingura de lemn sau cu o paleta din plastic.
Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Se amesteca bine cu vinetele, apoi se adauga maioneza. Se amesteca bine pana se incorporeaza toate. Se adauga sare si piper dupa gust.
1
Nu folositi cutitul de metal cand tocati vinetele. Ii va schimba gustul.