Salata de vinete

de vero_closca in Salate, 15 Apr 2010 | 3369 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mai mari si mai rotunde
  • sare
  • 100 ml ulei
  • putin suc de lamaie
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vinete:

Se spala vinetele,se usuca si se coc pe flacara de la aragaz ,pe foc iute. Se scoate miezul cu o lingura de lemn, se presara cu un praf de sare si se lasa intr-o strecuratoare de plastic  sa se scurga bine. Se pun pe un fund de lemn si se toaca bine cu un tocator de lemn.

Se pun intr-un vas mai adanc si se freaca cu uleiul,adaugat putin cate putin(ca la maioneza),se acreste cu putin suc de lamaie.se impart vinetele in 2 boluri si in unul se adauga ceapa data pe razatoarea fina iar in celalalt bol se adauga usturoiul pisat.

Sunt delicioase!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de boeuf