Este o salata dulce - acrisoara, pe care eu o prepar adesea cand intru la dieta, dar nu numai.
De obicei aleg mere acrisoare, dar de data aceasta am avut golden auriu, de la tara.
Curatam varza de primele foi si o tocam fideluta, apoi o frecam cu putina sare.
Curatam telina si o dam pe razatoarea mare, apoi o adaugam peste varza.
Merele, ar fi indicat sa nu fie curatate de coaja, dar la mine coaja s-a separat de la sine, fiind prea coapte.
Dam si merele(fara cotoare), tot pe razatoarea mare si le adaugam peste telina si varza si amestecam totul uniform.
Presaram putin piper alb si adaugam otet balsamic si ulei, cate putin pana obtinem gustul care ne satisface.
Eu o servesc simpla, printre mese, sau ca si salata la diverse mancaruri.
Pofta buna!
1
Se poate adauga si putina maioneza.
2
Otetul balsamic poate fi inlocuit cu zeama de lamaie.