Sincer sa spun, totul a plecat de la cartofi natur pe care intentionam sa-i servim cu patrunjel si sos de stridii. Dar iata ca am derivat putin si am ajuns la aceasta salata minunata de vara – cat inca mai e vara – pe care pe parcurs am imbogatit-o si cu avocado. Asa ca pentru ultima zi de vara. Apropo, la voi mai e vara?
Am curatat intai cartofii dupa care i-am taiat cubulete si i-am pus la fiert. Cat timp cartofii au stat la fiert, am taiat ardeiul capia cubulete, la fel si avocado tot cubulete, iar patrunjelul l-am taiat fin. Pe toate le-am amestecat intr-un castron. Ca sa nu oxideze avocado si pentru un plus de aroma in acelasi timp, am stors zeama de la o jumatate de lamaie peste ce aveam in castron.
Cand s-au fiert cartofii, i-am scurs si i-am spalat putin intr-un jet de apa rece, apoi i-am asezat si pe ei in castron alaturi de celelate ingrediente. Ca mirodenii am folosit doar sare, piper alb si putin oregano.
Este o salata usoara, nutritiva si delicioasa. Poate fi servita in chip de garnitura pe langa preparate din carne sau simpla.
Noi am servit cu sos de stridii.