Cand ma gandeam cum sa fac aceasta reteta de salata de ton, aveam altceva in minte, vroiam sa iau ton proaspat, sa-l fac la grill si sa il imbrac in crusta de susan sau mac, dar evident socotelile de acasa nu se potrivesc cu cele de la supermarket. Cu doua zile inainte, vasusem o minunatie de ton. dar din pacate. in ziua cu pricina. cand am fost sa cumpar. nu avea, asa ca m-am reinventat cumparand o banala cutie de ton.
Nu prea aveam de gand sa ma apuc, deoarece am considerat intotdeauna salata de ton plictisitoare, dar in acel moment, mi-a revenit in minte aranjamentele si salatele pe care le pregatesc minunati chefi si atunci am realizat ca salata mea de ton nu trebuie sa fie banala, trebuie sa fie ceva: gustos si fitzos, care sa iti ia ochii si sa iti delecteze papilele gustative. Deci am trecut la treaba.
dragostea e o salata
Spalam toate legumele, taiem salata si rosii cherry in ½ sau ¼. Punem la fiert, in vase separate: fasolea, ouale si baby porumbul. Scurgem tonul de ulei, putem trece la asamblarea salatei cu intercalarea ingredientelor; punem un strat de salata taiat foarte fin si incepem sa adaugam celelalte ingrediente, ca in imaginile alaturate, taiem ceapa in rondele, ridichile le taiem 3-4 rondele si lasam un sfert de ridiche, baza cu varful ca decor si spatele cu frunze si mica tulpina, acestea vor fi foarte bine spalate. Dupa ce au fiert legumele si ouale, le scurgem de apa si le lasam putin sa se raceasca. Taiem ouale in rondele sau sferturi dupa preferinta, iar baby porumbul in rondele de marime potrivita si montam pe farfurie. Adaugam fasolea, cubulete de ardei, caperele si feliile le lamaie. Pregatim dressingul, asezonam si cu 5 minute de a aduce la masa, dresam. Decoram ca in imaginile alaturate, cu otet balsamic si fenel.
Pofta Buna!