Reteta care m-a inspirat este aceasta : https://www.bucataras.ro/retete/salata-calda-cu-dovleac-menta-si-branza-feta-86211.html ...
Doar ca a trebuit, nu-i asa? , sa aduc o nota personala. Astfel, am inlocuit branza feta cu branza halloumi , menta cu hasmatzuki, dressingul ...ma rog, in afara de dovleac am schimbat cam tot.
Am copt dovleacul mai devreme, simplu de tot: l-am spalat, l-am taiat felii subtiri, l-am uns cu putin ulei de masline si l-am dat la cuptor pentru 45 de minute. Cand a fost gata, l-am lasat sa se racoreasca putin si apoi am indepartat coaja si l-am taiat bucati.
Am taiat si branza cubulete si am adaugat-o peste dovleac. Am rupt nuca bucati si am presarat-o peste amestec, turnand inca putin ulei de masline.
Intr-un bol am asezat jumatate din mixul de seminte, am turnat amestecul, am adaugat dulceata de ardei iute, iar la final am presarat restul de seminte si nuci si am decorat cu hasmatzuki.