De mult timp vreau să probez această salată, plină de vitamine! Cum a dat ”colțul ierbii” am lăsat supermarket-ul pentru piață. Am redescoperit verdețurile clasice de primăvară, cultivate în serele ”bulgarilor”, spanac, ridichi, ceapă verde, usturoi verde, ștevie, lobodă, mărar, pătrunjel și verdețurile date de Dumnezeu, urzicile și leurda. Astfel mi-am umplut ”taxiul albastru!” (sacosa pe roți!) cu verdețuri ( în cantități industriale :)) ) și am purces spre casă, deși vremea de afară mă îmbia la plimbare. Gata cu poveștile, să trecem la treabă!
Se curăță și spală frunzele foarte bine sub jet de apă rece. Se toacă toate verdețurile julien și se amestecă ușor. Ridichile curățate se feliază.
Se face un sos vinegretă din ulei de măsline aromat cu usturoi, oțet din vin roșu, sare iodată, piper proaspăt macinat și puțină apă minerală.
Cantitățile variază în funcție de gustul fiecăruia.
Sosul obținut se toarnă peste verdețurile tocate, se amestecă ușor și servește imediat, alături de preparate principale.