Provocata de Gaby, care m-a provocat la randul ei sa particip la Provocarea Lunii August "Dulce Romanie", gazduita cu mare fast de al sau blog, am tot rasfoit niste reviste vechi si am dat peste aceasta salata de pui cu prune si cuscus, o salata cu specific mediteranean. Hmmm.....pui, prune si cuscus? cam ciudat ar spune unii. Insa atata timp cat esti dispus sa incerci si ceva mai "altfel" decat meniul conservator de traditional de la mama de acasa...eu va spun, dragilor,...incercati aceasta reteta de salata. Un pranz usor cu savoare dulce-acrisoara. O impletire de arome, forme si culori. Anyway, va prezint astazi, salata de pui cu prune si cuscus.
Pentru aceasta reteta de salata de pui cu prune si cus cus vom proceda astfel:
In primul rand puneti cuscusul la fiert intr-o cratita cu apa si fierbeti-l conform instructiunilor de pe ambalaj. Lasati apoi la scurs, dupa ce l-ati dat printr-un jet, doua, de apa rece. Amestecati uleiul de masline cu sucul de lamaie si cand cuscusul este putin racit, amestecati-l cu acesta. Lasati apoi sa se raceasca complet.
Pieptul de pui, fara piele si os, se va fierbe, dupa care il vom taia in fasii (cand este racit, evident!).
Prunele le spalati, le scoateti sanburii si le taiati felii. Rosiile, spalate se vor taia si ele felii, la fel si ceapa rosie.
Amestecati apoi rosiile, prunele, pieptul de pui, ceapa, fara sa le striviti, turnati cuscusul si amestecati de doua trei ori cu grija. Potriviti apoi de sare si piper, dupa gustul fiecaruia si serviti cu incredere.
Pofta buna!
O reteta de salata de pui cu prune si cus cus cu specific mediteranean ce trebuie incercata si de voi cei care doriti ceva mai altfel.