Ceapa se toaca marunt si se adauga intr-un bol mare impreuna cu sare, piper si sucul celor doua lamai.
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj in apa cu sare.
Intre timp, se taie coroana broccoliului si se desface in bucati. Cotorul se taie in jumatate longitudinal, apoi in felii. Se fierbe impreuna cu pastele. Buchetelele de broccoli se adauga doar in ultimul minut.
Pesmetul se amesteca cu piperul Cayenne si se prajeste intr-o tigaie fara ulei, la foc mediu, pana devine crocant. Se pastreaza intr-un vas separat pana la momentul utilizarii.
Castravetele se taie longitudinal in 2, iar cu ajutorul unei lingurite se indeparteaza semintele, apoi se taie in felii. Ierburile se toaca marunt.
Se adauga iaurtul in bolul cu ceapa, impreuna cu castravetele, ierburile, pastele, broccoliul, tonul rupt in bucati, sare si piper.
Se serveste presarata cu pesmet si branza Feta.