O salata este binevenita oricand pe masa, mai ales cand doresti o mancare usoara, ieftina si fara efort!
Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj (in apa clocotita, usor sarata, timp de 8-10 minute pana ajung la consistenta al dente, dupa care le strecuram de apa; de regula se clatesc dar eu am sarit peste acest pas ca am vrut o salata calduta).
Separat, fierbem ouale (10-15 minute).
Cat timp fierb pastele, pregatim celelalte ingredinte si le amestecam intr-un vas:
- tocam cepele marunt;
- adaugam tonul din conserva (daca e in suc propriu trebuie sa fie bine scurs, daca e in ulei il adaugam cu tot cu ulei);
- curatam maslinele de samburi;
- radem cascavalul (pe razatoarea fina);
- adaugam porumbul bine scurs.
Dupa ce am scurs bine pastele de apa le adaugam peste celelalte ingredinte.
Curatam ouale de coaja si le taiem dupa preferinta; la fel procedam si cu rosiile.
Ornam cu verdeata si condimentam dupa gust (cu sare, piper, ulei, doar daca este necesar).
Amestecam si servim.
Pofta buna!
1
Eu am folosit 2 conserve mici de ton in ulei (40gr/ fiecare) dar puteti folosi una mare in ulei sau suc propriu (cea din urma, foarte bine scursa de apa).
2
Puteti folosi si alta varietate de paste.
3
Ouale le fierbeti dupa preferinta (moi, cleioase sau tari).
4
In salata mai puteti adauga ce ingrediente va plac (frunze de salata verde, legume crude sau fierte etc).