Salata de paste cu cartofi (de post)

de miki_a in Paste, 18 Mar 2015 | 4405 vizualizari

 

Aceasta salatica se face cu ingrediente putine, pe care le avem tot timpul la indemana si rezultatul este unul extrem de rapid si gustos!
Incercati-o si sigur nu veti regreta! O puteti adapta gustului dumneavoastra folosind diverse sosuri pentru paste sau adaugand tot ceea ce va place (masline, oua fierte, muraturi etc.).

 

INGREDIENTE

  • 6-8 cartofi potriviti pentru fiert in coaja;
  • 200 gr. de paste;
  • 3 cepe galbene uscate;
  • 100 ml. ulei pentru prajit;
  • sare.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de paste cu cartofi (de post):

Spalam cartofii dupa care ii punem intr-o oala cu apa cat sa ii acopere si ii dam la foc. Ii lasam sa fiarba ocupandu-ne de celelalte ingrediente.

Curatam ceapa si o tocam marunt.

Infierbantam cateva linguri de ulei in tigaie, adaugam ceapa si o lasam pana devine sticloasa, amestecand ori de cate ori este nevoie pentru a evita arderea ei.

Dupa ce au fiert cartofii ii scurgem de apa, ii mai lasam cateva minute sa se racoreasca si incepem sa ii curatam.

Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.

Intr-un vas incapator taiem cartofii cubulete potrivite, adaugam pastele fierte si scurse si la final ceapa calita. Amestecam salata, adaugam sare dupa gust si preparatul este gata de servire.  

 

 

 

 

TIPS-URI

1

In ceapa calita puteti adauga 2-3 linguri de pasta de rosii. Ceapa va capata un gust dulce-acrisor.

2

Puteti folosi ce paste va plac (de grau, de porumb, simple, colorate, diverse forme si marimi).

3

La prajitul cepei folosesc o cantitate mai mare de ulei (nu imi place sa adaug ulei crud peste cel prajit, nu se imbina in salata). Puteti adauga ceapa scursa putin cate putin si la final uleiul prajit, atat cat va place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de paste cu cartofi (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

miki_a 1

20.03.2015, 10:56

Bravo Mihaela! Am sa o asociez si eu cu un pahar de moare, (deseori o servim cu muraturi dar nu am incercat si cu zeama). Cred ca aluneca mai usor pe gat!
Iti multumesc pentru sustinere!

reisnaor_2006 1

26.03.2015, 12:51

miki_a 1

26.03.2015, 13:04

Roxana!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paste de vara