Aceasta salatica se face cu ingrediente putine, pe care le avem tot timpul la indemana si rezultatul este unul extrem de rapid si gustos!
Incercati-o si sigur nu veti regreta! O puteti adapta gustului dumneavoastra folosind diverse sosuri pentru paste sau adaugand tot ceea ce va place (masline, oua fierte, muraturi etc.).
Spalam cartofii dupa care ii punem intr-o oala cu apa cat sa ii acopere si ii dam la foc. Ii lasam sa fiarba ocupandu-ne de celelalte ingrediente.
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Infierbantam cateva linguri de ulei in tigaie, adaugam ceapa si o lasam pana devine sticloasa, amestecand ori de cate ori este nevoie pentru a evita arderea ei.
Dupa ce au fiert cartofii ii scurgem de apa, ii mai lasam cateva minute sa se racoreasca si incepem sa ii curatam.
Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
Intr-un vas incapator taiem cartofii cubulete potrivite, adaugam pastele fierte si scurse si la final ceapa calita. Amestecam salata, adaugam sare dupa gust si preparatul este gata de servire.
1
In ceapa calita puteti adauga 2-3 linguri de pasta de rosii. Ceapa va capata un gust dulce-acrisor.
2
Puteti folosi ce paste va plac (de grau, de porumb, simple, colorate, diverse forme si marimi).
3
La prajitul cepei folosesc o cantitate mai mare de ulei (nu imi place sa adaug ulei crud peste cel prajit, nu se imbina in salata). Puteti adauga ceapa scursa putin cate putin si la final uleiul prajit, atat cat va place.