Daca nu ati incercat inca reteta de casa, nu este timpul pierdut. Va garantez ca nu veti mai cumpara niciodata salata de icre din comert. Este foarte gustoasa si merita tot efortul mic pe care il depuneti. Ca tot vin sarbatorile Pascale nu strica sa avem ca aperitiv pe masa plina cu bunatati. Nu mai stau mult la povestit deoarece cu siguranta stiti despre ce bunatate este vorba.
Daca icrele sunt cumparate, atentie la sare deoarece comerciantii pun multa sare. Indicat ar fi sa nu mai adaugati deloc. Daca sunt proaspete direct din peste, se adauga 1/2 lingurita sare si se tin la rece pentru 1-2 zile. Se mai adauga in timpul prepararii in caz de este nevoie.
Intr-un bol se mixeaza icrele in aceasi directie la viteza mica timp de 2 minute. Dupa cele 2 minute de mixat, se adauga uleiul putin cate putin turnat in fir subtire cu pauza pana se incorporeaza bine. Nu foarte mult deoarece se poate taia ca la maioneza si nu uitati tot timpul trebuie mixat in aceasi directie, nu inainte sau inapoi, sau de jos in sus.
In acest timp se toarna si cate un shot de apa minerala. Nu trebuie pusa toata apa, ci cat sa le albeasca putin si pentru a iesi salata mai pufoasa. Eu am turnat 3 shoturi.
Dupa ce s-a adaugat tot uleiul, se pune si sucul de lamaie tot la fel de usor ca uleiul si la sfarsit se adauga ceapa taiata rondele mici. In acest timp se poate adauga sare in functie de gust.
Asta este tot. Noi am servit cu paine proaspata, felii de ridiche si rosie dulce si coapta, mmmm!
Sa aveti pofta!
Nu uitati sa ma vizitati pe: http://bucatariastefaniei.blogspot.ro/