Salata de icre este cu siguranță una dintre cele mai des întâlnite aperitive de pe mesele noastre. Dar, totuși, parcă nici măcar nu e nevoie de-o ocazie specială pentru a le pregăti; ele sunt ideale savurate la micul dejun sau pot fi o mică gustare atunci când ai la îndemână biscuiți din tărâțe ori câteva crutoane.
De această dată m-am gândit să reinventez această salată și să-i dau un strop de culoare și un iz mai aparte mai ales că avem ingredientul special la îndemână. SunFood este nelipsit din cămara mea.
Presimt că această variantă a binecunoscutei salate de icre va deveni una din rețetele mele preferate.
Am fiert și am răcit grișul apoi l-am pus împreună cu icrele în vasul robotului de bucătărie. Miezul de pâine l-am hidrata în lapte, apoi l-am stors și l-am pus de-o parte.
Am atașat capacul iar după ce am pornit robotul am adăugat zeama de lămâie și puțin câte puțin, prin pâlnie, uleiul de floarea soarelui. Când salata a început să se lege și să capete consistență am adăugat miezul de pâine și am continuat mixarea până când acesta s-a încorporat complet. Am adăugat porumbul ușor tocat, turmericul și ceapa. Am pornit din nou robotul pentru câteva zeci de secunde până când salata a devenit o pastă omogenă. Am servit salata pe bănuți din pâine rumenită. Poftă bună!
1
Preparați icrele atunci când au ajuns la tempera camerei.
2
Folosiți la prepararea salatei de icre numai uleiuri cu gust neutru.