O reteta de care te poti bucura in sezonul rece este salata de iarna.
Din aceste cantitati o sa-ti iasa aproximativ 10 borcane de 400 grame de salata de iarna.
Taie gogonelele in sferturi si apoi in feliute de aproximativ 0.5 cm. Taie ardeii fideluta si ceapa solzi
Fierbe otetul cu zaharul, sarea si mirodeniile intr-o oala. Tine oala pe foc in continuare si adauga treptat ceapa, ardeii si gogonelele lasandu-le cate 2 minute, pana isi schimba putin culoarea, dupa care le scoti cu o paleta intr-un lighean.
Atentie, nu se pun toate o data si nici intreaga cantitate din fiecare deoarece nu vor avea loc in oala. Trebuie sa pui jumatate din catitatea de ceapa timp de doua minute, apoi jumatate din gogonele timp de 2 minute, apoi jumatate din ardei timp de 2 minute, si tot asa
Acum ai toate legumele in lighean. Amesteca-le bine si pune-le in borcane. Dupa ce ai umplut fiecare borcan pune cate 2-3 linguri de zeama in care ai fiert legumele, pana cand se acopera. Pune capacele si pune-le in camara pentru iarna.
www.fraiche-bistro.blogspot.com