Aceasta salata este varianta perfecta daca vrei sa prepari ceva rapid si gustos.
Este ideala pentru o garnitura la un gratar sau o masa cu putine calorii si multe vitamine, dar se poate manca cu incredere si asa cum este....Atentie doar: alegeti guliile tinere, crudute !
Trei oua le fierbem tare 5-7 minute , apoi le racim 1 minut in apa rece ; cojim ouale.Razuim ouale pe razatoarea cu gauri mari.( un galbenus il lasam pentru maioneza si trei feliute de ou , pentru ornat)
Curatim guliile , merele si ceapa.
Dam pe razatoarea mare guliile si merele, apoi le stropim cu zeama de lamaie.
Dintr-un galbenus fiert, unul crud, mustar si ulei facem o maioneza pe care o amestecam cu ceapa taiata marunt, patrunjelul verde tocat si iaurtul.
Amestecam sa se omogenizeze toate, apoi asezonam cu sare si piper proaspat macinat.. Punem salata intr-un bol, ornam si dam la rece pantru cateva ore.
Pofta mare !