As manca astfel de salata si dimineata si la pranz si seara si tot nu m-as satura.
am ales din piata doi pepeni mai micuti, unul galben si unul rosu si i-am decupat, i-am umplut de seara cu fructe, iar dimineata au fost un deliciu, mai ales cel rosu!
Am spalat bine pepenii pe exterior, apoi i-am decupat in jumatati.
Cu ajutorul unui cutit cu lama subtire si varf mai lung, am decupat interioarele, dar astfel incat sa pot felia frumos decupajul dupa indepartarea semintelor.
Pe celelalte fructe, spalate bine, le-am decupat in cate 8 felii, piersicile si nectarinele, iar caisele pentru ca au fost micute le-am decupat in 2.
Am spart si samburii caiselor si i-am curatat.
Am pus feliile de fructe cu cele de pepene intr-un bol si le-am stropit cu zeama de lamaie, pentru a nu se oxida, apoi din zeama lasata de pepeni, esenta de rom si zeama de dulceata am facut un sirop pe care l-am pus peste fructe si le-am asezat in cupele de pepene.
Am asezat si capsuni din dulceata din loc in loc si samburi de caise, am turnat restul de sirop ramas peste fructe si am dat la rece.
Este o salata foarte aromata putin dulce, dar si putin acrisoara.
1
Se poate servi cu frisca sau cu iaurt de fructe.