Pastele sunt o alegere foarte bună pentru o cină ușoară și plăcută. Iată de ce ieri am făcut o salată deosebită: am asociat farfallele cu file de macrou în ulei, iar rezultatul l-a încântat pe soțul meu...
Se pun farfallele la fiert în apă clocotită cu sare și între timp se pregătesc celelalte ingrediente.
Se curăță cepele, se spală, se zvântă și se taie rondele subțiri.
Se spală ardeiul capia, se șterge cu un prosop de hârtie și se taie rondele subțiri.
Se spală bine lămâia și se feliază.
Când farfallele au fiert, se strecoară, se clătesc în câteva ape reci și se scurg bine. Odată scurse bine, farfallele se răstoarnă în bolul de salată și se toarnă peste ele uleiul din conserva de file de macrou. Se amestecă ușor farfallele cu uleiul respectiv și se adaugă ceapa verde tăiată rondele, ardeiul capia feliat, bucăți de macrou și feliile de lime. Se amestecă ușor ingredientele, ca să nu se terciuiască.
Nu mai este nevoie de condimente, pentru că ingredientele din componență dau un gust deplin salatei.
Se poate servi imediat, sau rece, după ce a fost lăsată 10-15 minute în frigider.
1
Nu puneți farfallele la fiert, decât atunci când apa clocotește și nu uitați să adăugați sare la fiert.
2
Strecurați bine farfallele, după ce au fiert și le-ați clătit, pentru ca salata să nu fie apoasă.
3
În loc de ceapă verde, se poate folosi ceapă roșie, nu doar pentru aspect, ci mai ales pentru că are un gust bun și nu este foarte iute, ca cea galbenă.
4
Nu este nevoie de alte condimente, deoarece ingredientele din componență și uleiul din conservă dau un gust foarte bun, deplin, salatei.