Maioneza:
Pentru inceput pregatim maioneza.
Curatam catei de usturoi si ii pisam cu un varf de lingurita de sare.
Punem apoi in vasul de la blender usturoiul si un praf de piper, apoi adaugam laptele rece si mixam pana se face spuma.
Turnam in fir subtire uleiul si continuam sa mixam la viteza mica de jos in sus.
Mixam aproximativ 1 minut, nu mai mult.
Adaugam apoi patrunjelul uscat, si inca putina sare daca mai este nevoie.
Dam maioneza la rece.
Spalam ciupercutele, le scurgem intr-o sita, apoi le taiem marunt sau le pasam cu blenderul.
Amestecam ciupercutele cu 2-3 linguri de maioneza, adaugam si ceilalti 3 catei de usturoiul pisat, condimentam cu sare si piper dupa gust.
Dam la rece pana la servire.
Pofta buna!
1
Maioneza pregatita cu lapte degresat va fi subtire, deci pregatiti-o cu lapte gras!