Pentru ca mai aveam in frigider cateva chiftelute (insuficiente pentru a le servi cu o garnitura de legume) m-am gandit sa fac o salata, pe gustul familiei, din care fiecare sa se serveasca!
Pentru inceput, fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj (in apa clocotita, usor sarata, timp de 8-10 minute, pana la consistenta al dente). Se scurg foarte bine (optional, se clatesc cu apa rece).
Cat timp fierb pastele pregatim celelalte ingredinte:
- taiem chiftelutele (in patru);
- tocam ceapa marunt si o frecam cu putina sare si o picatura de ulei, sa se inmoaie usor;
- curatam maslinele de samburi si le taiem fasii inguste;
- radem cascavalul pe razatoarea fina.
Adaugam pastele fierte si scurse bine de apa. Condimentam dupa gust, cu sare, piper si ulei si amestecam.
Servim in boluri individuale, cu sos gros de rosii.
Pofta buna!
1
Puteti folosi orice tip de pasta va place.
2
Ceapa folosita poate fi verde sau alba.