Salata de cartofi este unul dintre cele mai populare feluri de mâncare din bucătăria germană (Kartoffelsalat).
Adăugarea sosului pe bază de ulei se face atunci când cartofii sunt călduti pentru o buna absoarbere.
Se pun cartofii la fiert in apa cu sare pentru 20 de minute.
Se prepară sosul (muștar, sare, piper, oțet, ulei).
Se curata ceapa si se toaca marunt. O punem la marinat in sosul preparat.
Odata fierti, treceti cartofii imediat sub apă rece pentru a-i curata de coaja mai usor.
Se curata cartofii si se taie in cuburi. Se taie marunt castraveciorii și ardeiul gras.
Se amestecă toate ingredientele și se condimenteaza.
Se presara cu verdeata proaspăt tocata.
Se serveste rece ca un acompaniament pentru un fel de mâncare
Se poate adăuga, de asemenea, hering, carnati ..... obtinem un fel complet
Poftă bună !!!
1
Adăugarea sosului pe bază de ulei se face atunci când cartofii sunt inca călduti