Salata de boeuf de Craciun

de burdulea56 in Aperitive / Garnituri, 3 Ian 2011 | 9269 vizualizari

 

Anul acesta de Craciun, am dat salatei forma de floare-soarelui. De mult voiam sa decorez salata in acest fel si nu am tinut cont de faptul ca era poate mai potrivit un decor de iarna. Deci de Craciun salata mea amintea de vara cand infloreste floarea-soarelui.

 

INGREDIENTE

  • 4 morcovi,
  • 1 radacina patrunjel,
  • 3 cartofiori,
  • 1 telina mica,
  • 2-3 castraveti murati,
  • carne(200 g fiarta de pasare, de vita...),
  • sare. 
  • Pt maioneza:
  • 1/2 cartof fiert,
  • 1 galbenus crud de ou,
  • 2-3 lingurite mustar,
  • ulei (aprox. 250 ml).
  • Pt ornat:
  • cipsuri si masline negre.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de boeuf de Craciun:

Zarzavatul deja fiert se da pe razatoarea cu gauri mari (sau se taie cubulete)apoi se pune intrun bol, dam pe razatoare si castravetii pe care ii adaugam peste zarzavat, maruntim carnea pe care o adaugam la zarzavat. Intre timp din ingredientele pt maioneza preparam maioneza: zdrobim f.  bine jumatatea de cartof  fiert, se amesteca cu mustarul si galbenusul crud de ou, apoi adaugam ulei putin cate putin pana obtinem o maioneza consistenta. Din cantitatea de maioneza, oprim 1-2 linguri pt a acoperi salata, iar restul de maioneza se amesteca cu zarzavatul si carnea maruntite, adaugam sare dupa gust, omogenizam bine. Asezam salata pe un platou, ii dam forma rotunda, o imbracam cu maioneaza, decoram cu cipsuri si bucati de masline negre.

TIPS-URI

1

Daca vrem cantitate mai mare, folosim mai mult zarzavat si maioneza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de boeuf de Craciun" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Oua Benedict