.....tot uitandu-ma zilelea astea aici pe site,am vazut la un moment dat ardei copti......si ce este cu asta veti spune?a pai este, ca imi veni o pofta nebuna si direct la piata am ajuns de mi-am cumparat si eu ardei sa ii coc si sa fac o salata cu ei ca nici nu mai puteam .De aceea am ajuns la unica concluzie: DOAMNELOR SI DOMNILOR.acest site nu este ideal pentru gravide asa ca mine in 6 luni ca sa lesine langa calculator, la cate preparate bune apar pe aici. fireste ca am glumit , dar traiesc cu speranta ca mai am de indurat doar vreo 3 luni si scap de pofte!
Pentru inceput spalam ardeii, ii stergem cu un prosop de hartie si ii punem la copt, pe aragaz (se poate si pe plita afara, cine sta la casa). Lasam ardeii sa se coaca frumos intorcandu-i pe toate partile, dar atentie a nu se lasa sa se arda prea tare.
Dupa ce s-au copt ardeii se pun intr-un vas, presarandu-se cu sare pentru a se curata mai usor. Cand s-au racit se curata de coaja.
Separat se prepara un amestec din ulei, otet si sare in care se vor introduce ardeii copti si curatati. Se vor servi alaturi de cartofi noi prajiti (asta a fost alegerea mea).
Pentru soacra mea am inlocuit otetul cu zeama de lamaie pentru ca face alergie la otet.
Pofta buna !
1
ardeii inainte de a fi copti este bine sa fie foarte bine copti de soare bineinteles,astfel vor avem gust de crud.