Morcovul il spalam bine, nu il curatam de coaja si il punem la fiert 15 minute . Se fierbe pana la o stare semicruda.
Ardeii ii spalam si ii taiem in 5-6 felii. Se suprapun feliile si se taie apoi pe diagonale, in betisoare subtiri. Se adauga tot ardeiul intr-un bol si se toarna peste el 2 linguri de otet de masa si o lingura de suc de lamaie .Se amesteca bine si se lasa sa se marineze putin pe 20 minute. Se curata morcovul de coaja, se raceste bine , se taie cuburi sau betisoare si se adauga in vasul cu ardei.
Dressing:
Se topeste in microunde sau la bain-mare o lingura mare de miere de albine de salcam, se adauga 2 linguri de ulei ( de dorit, de masline) , putina sare si se amesteca . Marinada se toarna in vasul cu ardei si se amesteca. Se pot adauga 2 catei de usturoi taiat felii, deaorece fiind pisat , va atenua f.mult gustul ardeilor.
Acesta salata are gust diferit. Prima zi- un gust, a doua zi- alt gust, a treia zi - alt gust. Cu cit se marineaza mai multe zile, cu atit este mai gustoasa . Ceapa verde se taie se se adauga in salata inainte de a fi servita la masa.
Salata se poate prepara in cantitati mai mari si pastra in frigider 4-5 zile.
1
O lingura de miere de albine se poate inlocui cu 1.5 lingura de zahar. Daca nu aveti miere de albine da salcim, va sfatuiesc mai bine sa folositi zaharul, deoarece gustul ardeilor marinati de pinde de gustul mierei de albine.
2
Sa fie pastrata proportia de ulei si otet 2:1.