Salata de ardei

de anisoara in Salate, 30 Ian 2010 | 4363 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 ardei de culoare rosie
  • 2 ardei de culoare galbena
  • 2 ardei de culoare verde
  • o legatura de ceapa verde
  • 2 catei de usturoi
  • 2 morcovi
  • Dressing:
  • otet de masa
  • suc de lamie
  • zahar
  • miere de albine
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de ardei:

Morcovul il spalam bine, nu il curatam de coaja si il punem la fiert  15 minute . Se fierbe pana la o stare semicruda. 

Ardeii ii spalam  si ii taiem in 5-6 felii. Se suprapun feliile si se taie apoi pe diagonale, in betisoare subtiri. Se adauga tot ardeiul intr-un bol  si se toarna peste el 2 linguri de otet de masa si o lingura de suc de lamaie .Se amesteca bine si se lasa sa se marineze putin pe 20 minute. Se curata morcovul de coaja, se raceste bine , se taie cuburi sau betisoare si se adauga in  vasul cu ardei.  

Dressing:

Se topeste in microunde sau la bain-mare o lingura mare de miere de albine de salcam, se adauga 2 linguri de ulei ( de dorit, de masline) , putina sare si se amesteca . Marinada se toarna in vasul cu ardei si se amesteca. Se pot adauga 2 catei de usturoi taiat felii, deaorece fiind pisat , va atenua f.mult gustul ardeilor.  

Acesta salata are gust diferit. Prima zi- un gust, a doua zi- alt gust, a treia zi - alt gust. Cu cit se marineaza mai multe zile, cu atit este mai gustoasa . Ceapa verde se taie se se adauga in salata inainte de a fi servita la masa. 

Salata se poate prepara in cantitati mai mari si pastra in frigider 4-5 zile. 

TIPS-URI

1

O lingura de miere de albine se poate inlocui cu 1.5  lingura de zahar.  Daca nu aveti miere de albine da salcim, va sfatuiesc mai bine sa folositi zaharul, deoarece gustul ardeilor marinati de pinde de gustul mierei de albine. 

2

Sa fie pastrata proportia de ulei si otet 2:1.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de ardei" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

anisoara 1

31.01.2010, 19:13

Fetelor ,e foarte gustoasa , si are multe vitamine. La dorinta , morcovul il puteti inlocui cu varza prospata. Va multumesc

ala_oancea 1

01.02.2010, 23:51

Foarte bine arata Imi place tare mult mancarea colorata

anisoara 1

06.02.2010, 20:29

Mincarea colorata din legume se recomanda sa o mincam zilnic, pentru a primi vitaminele si mineralele necesare organizmului.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata proaspata de sfecla rosie cu hrean si chimen