Salatele fac parte din acea categorie de mâncăruri care nu au nevoie de prea mare prezentare! Se fac foarte ușor, din ingrediente proaspete sau gătite (fierte, călite), sunt indicate în regimuri / diete, au mare valoare nutritivă și pot fi consumate în orice moment al zilei.
Sunt mii de rețete de salată, dar fiecare o face din ce are și o personalizează în funcție de gust, anotimp și plăcere!
Legumele se spală foarte bine sub jet de apă rece, după care se șterg ușor cu un prosop absorbant.
Le curățăm și le tocăm după preferință.
Se curăță cepele de foi, se toacă mărunt și se freacă cu un praf de sare și o lingură de ulei (își lasă iuțeala și se înmoaie). Se continuă cu celelalte legume, inclusiv măslinele.
Cașcavalul se rade fin.
Le amestecăm pe toate într-o salatieră.
Ornăm cu bucățele de somon (felii de lămâie) și servim.
Ajustați gustul de sare și ulei după plac, dar țineți cont că somonul și cașcavalul au suficient de multă sare.
Poftă bună!
1
Ajustați gustul de sare și ulei după plac, dar țineți cont că somonul și cașcavalul au suficient de multă sare.
2
Puteți îmbunătăți salata după preferință (cu ouă fierte, paste, sosuri, dresinguri, frunze de salată verde, ardei gras verde / galben, verdeață etc.).