Salata cu patrunjel - Tabouleh

de Brindusa in Salate, 26 Iun 2011 | 31833 vizualizari

 

Cum mancarea libaneza e foarte indragita pe la noi, cred ca pana acum toata lumea a aflat de salata asta. Este foarte vitaminizanta (patrunjelul si sucul de lamaie au multa vitamina C) si bine venita oricarei diete. Vara, pe caldurile alea mari e nemaipomenit de racoritoare, mai ales cand e mancata de la frigider. Salata originala se face cu menta, dar eu nu am asa ceva in gradina, asa ca am pus niste oregano :)

 

INGREDIENTE

  • 3 legaturi mari de patrunjel
  • 2-3 rosii
  • 1- 2 cepe
  • 3 linguri grau zdrobit (bulgur)
  • 1 legatura menta (eu am folosit oregano)
  • sucul de la 1 lamaie
  • cateva linguri ulei de masline extravirgin
  • sare dupa gust
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu patrunjel - Tabouleh:

Graul zdrobit se gaseste la orice magazin arabesc. Daca nu gasesti, poti face salata si fara.

Amesteca bulgurul cu 4 linguri de apa calda si pune-l deoparte cam 15 minute, ca sa se inmoaie putin

Separa frunzele de patrunjel de codite. Toaca frunzele foarte marunt. Eu am folosit blenderul, dar manevra asta se face foarte usor manual, cu un cutit ascutit.

Toaca marunt rosiile, ceapa si frunzele de oregano

Intr-un castron incapator amesteca toate ingredientele. Pune sucul de lamaie, uleiul si potriveste de sare. Amesteca foarte bine.

Pune salata la frigider cel putin 2 ore inainte de a o manca. In felul asta graul absoarbe toate gusturile minunate si se inmoaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu patrunjel - Tabouleh" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

adry88 1

28.06.2011, 15:44

Lau 1

01.07.2011, 16:35

getix 1

21.10.2011, 18:53

f buna, racoritoare si plina de vitamine !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de vinete cu rosii