Delicioasa si aceasta varianta de salata de paste ...
Punem o oala cu apa la fiert . Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si pastele. Le lasam sa fiarba pentru 12 minute, amestecand din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca intre ele.Cand au fiert, le scurgem de apa si le trecem sub un jet de apa rece .
Intre timp , curatam ardeii de seminte si nervuri, ii spalam si ii taiem in fasii subtiri .
Rosiile le spalam si le taiem cuburi mici . Daca folositi rosii tip cherry , este suficient sa le taiati in doua .
Punem putin ulei intr-o tigaie la foc potrivit si cand acesta s-a incins , punem ardeii. Lasam cateva minute sa se caleasca .
Adaugam apoi sparanghelul , si presaram sare si piper dupa gust . Lasam cateva minute sa se caleasca impreuna dupa care stingem focul si lasam sa se raceasca .
Punem intr-un bol pastele,ardeii si sparanghelul,rosiile si amestecam . Daca va place, presarati putin piper.La urma adaugam maioneza si amestecam din nou usor .
Punem in farfurii si servim.
Pofta buna !
1
In aceasta reteta , ardeiul poate fi folosit si crud sau copt la flacara, indepartand bineinteles apoi pielita .