Vroiam o salata, dar asa, mai consistenta. Am cautat printre retete. Si nu am gasit ceva cum visam eu in foamea mea, asa ca am luat o idee de ici, una de colo si cu un pic de imaginatie a rezultat aceasta salata. Dar aportul personal de care sunt chiar mandra e dressingul, pe care l-am mai facut de cateva ori de cand l-am realizat prima oara, pentru ca e foarte bun. L-am folosit la alte salate si cu cartofi fierti in coaja. E tare bun, mai ales daca sunteti fan usturoi si ghimbir! (lauda-te gura!)
pentru salata:
pentru THE DRESSING:
Pasul 1: Taiteii se pun intr-un bol si peste ei se toarna apa fierbinte. Se lasa 5 minute la inmuiat (sau cat scrie pe ambalaj), apoi se scurg de apa si se lasa la racit. Se spala legumele si ierburile. Salata se rupe bucatele, mango se taie fasii, ceapa pestisori, iar frunzele proaspete se taie, dar nu foarte marunt. Se amesteca toate intr-un bol.
Pasul 2: In robotul de bucatarie se pune uleiul, sosul de soia, cateii de usturoi taiati in 4, bucata de ghimbir taiata bucatele mai mici si sosul chili. Se amesteca bine pana devine un sos cremos. Jumatate din dressing l-am pus peste taiteii fierti si raciti si am amestecat bine.
Pasul 3: Am asezat pe o farfurie un strat de taitei, unul de salata, unul de ton din conserva (jumatate de conserva de portie). Deasupra am pus restul de sos si am decorat cu jumatati de masline verzi umplute cu ardel, masline negre, frunze de busuioc. Pofta buna!
1
Ghimbirul - condiment afrodisiac. Aroma iute intensifica circulatia singelui catre extremitati, ceea ce face condimentul ideal pentru o cina in doi.