Ce-mi place heringul afumat :)
In loc sa fac un sos clasic vinaigrette, am facut de data aceasta un sos cu smântână acră.
Daca nu aveti este foarte usor de facut. Este suficient sa puneti un pic de suc de lamaie in smantana normala
Am adaugat oua fierte tari si rosii cherry si am obtinut un fel de mancare complet si delicios.
Adăugarea sosului se face când cartofii sunt inca călduti pentru o buna absoarbere.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/01/salata-cu-hering-afumat-si-cartofi.html
Amestecati smantana acra cu mustarul, sare si piper. Dati la rece.
Fierbeti ouale 10 minute in apa cu sare.
Puneti-le in apa rece.
Se pun cartofii la fiert in apa cu sare pentru 20 de minute.
Odata fierti, treceti cartofii imediat sub apă rece pentru a-i curata de coaja mai usor.
Se curata cartofii si se taie in cuburi.
Taiati file-ul de hering in bucati de 2 cm, curatati si taiati ceapa rosie marunt.
Amestecati cartofii cu harengul afumat si ceapa.
Puneti sare si piper.
Varsati sosul rece deasupra si amestecati usor. Dati la rece pentru 1 ora.
Inainte de a servi decorati cu ouale taiate, rosiile cherry si cu verdeata tocata.