Salată cremoasă de cartofi

de Satisfyyourcravings in Vegan / Raw vegan, 25 Feb 2013 | 10350 vizualizari

 

Un aperitiv vegan foarte gustos.

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi mici/ noi în coajă
  • 1 cartof mare fără coajă, tăiat cuburi
  • 2 1/2 linguri oțet de vin roșu
  • 1 lingură muștar Dijon
  • 7 castraveți cornoșor murați tocați
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 ceapă roșie, jumătate tăiată julienne, cealaltă tăiată cubulețe
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 linguriță capere
  • 1/3 legătură corinandru (doar frunzele)
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată cremoasă de cartofi:

Cartofii se fierb în apă cu sare și 1 lingură de oțet. Se scot pe o farfurie, se curăță de coajă, se taie felii, se stropesc cu 1/2 lingură oțet și se păstrează 3 linguri din apa în care au fiert. 

Se amestecă 1 lingură de oțet cu muștarul, castraveții, zahărul, ceapa tocată cuburi, cartoful mare și apa în care au fiert cartofii. Se pasează cu ajutorul unui blander. Amestecând continuu cu un tel, se adaugă uleiul puțin câte puțin, apoi caperele, ceapa tăiată julienne și coriandrul. Se adaugă mixul peste cartofii mici, se sărează și se amestecă cu grijă până când cartofii sunt acoperiți complet de mix. .

Se consumă la temperatura camerei.

TIPS-URI

1

Coriandrul poate fi înlocuit cu pătrunjel

2

Cartofii mici nu trebuie neapărat curățați de coajă după fierbere

3

Castraveții murați pot fi înlocuiți cu alte murături

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată cremoasă de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Salata de cartofi noi, cu oua si maioneza - Reteta rapida si gustoasa