Masa de seara este foarte importanta pentru ca poate asigura un somn linistit si o digestie normala. Masa de seara are puterea de a-ti instala “starea de bine”, ati observat acest lucru?
Cand nu sunt la restaurant si deci ma intorc acasa in jur de 12.30/1 noaptea, mai imi vine cheful de gatit si fac ceva de mancare in jur de ora 9, maxim spre 10. Oricum ma culc apoi dupa minimum doua-trei ore, deci e ok.
Acum cateva zile am pus la bataie o bucata de piept de curcan, apoi mi-am aruncat ochii prin frigider, in cautarea garniturii.
Pieptul de curcan l-am gandit din prima ca taiat in fasii/rumenit in wok, alaturi de putin ulei de susan si stins cu putin vin alb, sa se inabuse.
Garnitura am ales-o asa: un amestec de frunze de spanac, rucola, red chard (nu stiu cum se cheama in romaneste, insa sunt frunze de salata cu codite rosii) si morcovi (un morcov taiat julien = fasii subtiri de tot), cu dressing de ulei de masline si zeama de lamaie. Plus un ardei copt taiat fasii si rumenit usor in tigaie, fara ulei, pana se inmoaie.
Am aranjat apoi farfuria ca sa dea si bine, nu numai sa fie gustos, si iata rezultatul . Va recomand acest preparat fie pentru masa de pranz, fie pentru cea de seara – este un fel de mancare usor, oricum, si plin de vitaminele si nutrientii necesari. Si da, e si gustos.
Cand voi avea propriul restaurant voi include acest preparat in meniu :)).