Salata calda de cartofi

de Miha in Salate, 14 Apr 2010 | 17300 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 4 castraveti murati
  • 150 g kaiser
  • 1 ceapa
  • sare si piper
  • Pentru sos:
  • 100 g unt
  • 3 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • 3-4 linguri mustar
  • marar
  • patrunjel
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata calda de cartofi:

Sosul de mustar:

Pregatim un sos Bechamel: Untul il punem la topit, apoi adaugam faina si amestecam continuu, sa nu faca cocoloase. Punem si laptele,cate putin,apoi mustarul si verdeturile tocate. Potrivim gustul de sare si piper.

Cartofii se fierb in coaja, in apa cu sare. Dupa ce au fiert se curata de coaja si se taie cuburi.

Castravetii si kaiserul se taie, de asemenea, cuburi mici, iar verdeata se toaca.

Kaiserul il prajim usor intr-o tigaie fara ulei. Cand incepe sa lase grasime adaugam ceapa tocata marunt. Amestecam usor pana se inmoaie, dupa care turnam peste cartofii amestecati cu castravetii murati. Amestecam usor, sa nu se sfarame cartofii.

Turnam sosul de mustar, potrivim gustul de sare si piper.

Se serveste calduta, simpla sau ca garnitura pentru friptura de porc.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata calda de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata nemteasca