Am făcut astăzi o salată pe care am vrut-o mai consistentă și mai gustoasă, așa că am adăugat: ouă, măsline și telemea. Toate aceste ingrediente, la care s-a adăugat dressing-ul din ulei de măsline și zeamă de lămâie, au dat salatei mele gustul și consistența la care mă așteptam.
Se fierb tare cele două ouă.
Varza roșie se spală, se taie fideluță, se frământă cu sare și apoi i se adaugă un dressing făcut din ulei de măsline și zeamă de lămâie. Se lasă varza în acest dressing câteva minute și se amestecă ușor.
Se spală și se zvântă salata, iar roșia se spală și se feliază.
Se taie cubulețe telemeaua de vaci.
Când ouăle au fiert, se pun în apă rece (ca să se răcească mai repede), se curăță de coji și se feliază.
Pe platou se aranjează mai întâi frunzele de salată, pe care se distribuie uniform varza roșie tăiată și marinată în dressing.
Pe mijloc se pun cubulețele de telemea și de jur împrejurul lor se aranjează feliile de ouă și de roșie, iar la urmă, măslinele.
Salata se lasă la rece 10-15 minute, după care poate fi servită, la cină, sau la amiază, ca fel principal de regim.
1
Folosiți ingrediente proaspete.
2
Pentru dressing, puteți folosi oțet balsamic, dar e mai bună zeama de lămâie.
3
Varza tăiată și frământată cu sare trebuie să stea câteva minute în dressing.