Salata a la rus

de babi5 in Salate, 3 Dec 2014 | 7390 vizualizari

 

O salata buna pe care nu am facut-o de tare mult timp, azi i-a sosit timpul. Este buna ca aperitiv la diverse sindrofii si nu numai.Se poate folosi cu mare succes la rulouri cu sunca se poate face rosii umplute. Intr-un cuvint este buna , buna si o recomand cu drag, eu m-am abatut un picut de la reteta , cea originala contine numai mazare, cartofi si morcovi, eu am folosit si oua fierte si castraveti murati.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cartofi
  • 500 gr maioneza
  • 8 oua
  • 350 gr morcovi
  • 200 gr mazare
  • 250 gr castraveti murati
  • sare
  • 1 rosie pentru decor
  • frunze patrunjel
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata a la rus:

Cartofii se spala bine apoi se  pun cu coaja la fiert cu putina sare,ouale se spala bine si se pun la fiert cu putina sare si o lingura otet ( pentru a se decoji mai bine) morcovii se pun la fiert cu putina sare, mazarea se spala si se lasa la scurs , castravetii se toaca marunt.

Dupa ce cartofii au fiert  ii  scurgem de apa, ii lasam sa se raceasca putin apoi ii curatam si ii tocam cubulete mici, morcovii dupa ce au fiert ii scurgem de apa apoi ii lasam sa se raceasca putin si ii tocam marunt , ouale le decojim dupa fierbere si le taiem in opt .

Toate ingredientele  le punem intr-un castron, le amestecam bine, potrivim de sare apoi punem  treisferturi  din cantitatea de maioneza  restul ramininind pentru decor.

Punem intr-un castron sau platou si ornam .Pofta sa aveti si de mincat si de  preparat.Sa va  fie de folos si reteta mea .

P.S. vezi reteta maioneza - http://www.bucataras.ro/retete/maioneza-54164.html 

TIPS-URI

1

O salata potrivita la diverse festivitati si nu numai

2

Cu ea se pot face tot felul de aperitive : rulouri cu sunca, rulouri cu carne , rosii umplute, ardei umpluti( jumatati)dovlecei umpluti s.a

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata a la rus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata cu hering afumat