Salam de pui

de La Ancuta in Mezel de casa, 20 Dec 2010 | 21771 vizualizari

 

by Miha. Foarte, foarte bun

 

INGREDIENTE

  • 1/2 piept de pui
  • 1 pulpa superioara dezosata
  • 1 lingura gelatina
  • 5 catei de usturoi
  • busuioc si oregano
  • 2 linguri otet balsamic
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de pui:

Carnea se spala si se taie fasii. Se pune intr-un vas carnea, condimentele, usturoiul pisat, putin ulei de masline si otetul balsamic. Se amesteca bine.

Se acopera vasul cu folie alimentara si se da la frigider pentru cateva ore.

Pe un tocator de lemn se intinde pielea de pe piept,spalata bine. Se aseaza fasiile de carne una langa alta si se presara gelatina deasupra.

Rulam pielea de pui cat putem de strans si legam capetele cu ata. (la mine nu prea s-a putut, pewntru ca a fost cam mica pielea).

Salamul astfel format se ruleaza intr-o punga pentru friptura (rezistenta la temperaturi inalte) si se leaga la capete si pe toata suprafata salamului.

Se pune la fiert intr-o oala cu apa, cu capac, 1 ora- 1 ora si jumatate.

Se scoate pe un tocator de lemn si se pune deasupra o greutate.

Se lasa sa se raceasca iar apoi se da la frigider.

Mi-a placut foarte mult gustul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Slanina fiarta cu boia si usturoi