Salam de biscuiţi, reţetă cu arome orientale indragita de toata familia!
Salam de biscuiţi, reţetă cu arome orientale
Biscuitii se maruntesc la robot.
Intr-o craticioara se pun laptele cu zaharul, ouale si ciocolata rupta cubulete. Se pune pe foc si se amesteca cu un tel in continuu pana se topeste ciocolata si se ingroasa compozitia. Se ia craticioara de pe foc, se adauga rahatul, stafidele, curmalele si caisele, apoi untul. Se amesteca pana se topeste untul. Se lasa putin la racit. Se adauga apoi cateva picaturi de esenta de rom, scortisoara si ienibaharul. Se rastoarna compozitia peste biscuiti si se amesteca bine.
Pe o foaie de celofan se rastoarna jumatate din compozitie, se modeleaza sub forma unui salam. Se presara migdale feliate (usor rumenite intr-o tigaie, fara grasime). Se strange celofanul bine la capete. Se procedeaza la fel si cu cel de-al doilea salam de biscuiti. Se pune salamul la frigider cateva ore bune (eu l-am lasat peste noapte).
Se scoate apoi din folie si se feliaza.