"Delicii de Paste"-Salam de biscuiţi, reţetă adaptata
Salam de biscuiţi, reţetă adaptata
Se fierbe laptele cu zaharul si cacaua, 3-4 minute. Se opreste focul si se pune untul, zaharul vanilat si esenta de rom. Se amesteca pana la topirea untului.
Se maruntesc biscuitii si se pun intr-un castron mai mare. Se rup deasupra si rulourile de napolitane in bucati mai mici.
Nuca se prajeste 5 minute, se marunteste si se pune in castron. Stafidele se hidrateaza si se pun in castron.
Rahatul se taie bucati mai mici si se pune in castron. Se pune untul de arahide, visinile si se toarna amestecul de lapte.
Se omogenizeaza si se amesteca din cand in cand pana se absoarbe tot. Se mai amesteca din cand in cand, 15-20 minute.
Se tapeteaza o tava cu inel detasabil cu folie si unt. Se pune o parte din compozitie si se niveleaza. Se pune deasupra un strat de rulouri de napolitane si se preseaza usor. Se pune si restul compozitiei si se niveleaza.
Se introduce in frigider 2 ore.
Se scoate, se scoate inelul si folia si se taie in 4 bucati dea lungul rulourilor din mijloc.
Se presara cacao pe o folie, se pune o bucata taiata inainte, se presara cacos si pe deasupra, se ruleaza strans si se strange la margini.
Se infasoara si in a doua folie si se pune in frigider pentru 3-4 ore.
Dupa racire, se taie felii si se mananca.
Pofta Buna!