Dupa ce m-a obsedat saptamani in sir poza cu Salam de biscuiţi, reţetăpostata pe facebook :D (cred ca stie toata lumea despre ce vorbesc), n-am mai rezistat si m-am pus sa-mi fac, cu ce ingrediente aveam si eu prin camara.
Salam de biscuiţi reţetă
Nucile caju se pun la inmuiat intr-o cana cu apa, la fel si caisele uscate. Biscuitii se sfaramiteaza, lasand bucati mai mari si mai mici.
Laptele se pune intr-o craticioara pe foc impreuna cu zaharul si se amesteca pana se topeste. Se ia de pe foc si se adauga untul amestecand pana la omogenizare, apoi se lasa sa se raceasca putin. Intre timp se scurg nucile si caisele si se toaca grosier.
Se amesteca biscuitii cu cacaua, apoi cu restul ingredientelor. Se toarna compozitia pe o folie alimentara. Se ruleaza salamul apasand usor sa nu ramana goluri, apoi se strange folia la capete si se da la frigider circa trei ore.
Se taie felii de un centimetru si se serveste.
Pofta buna!
1
in loc de caju puteti pune nuci, migdale, iar in loc de caise, stafide, rahat sau de ce nu, de toate la un loc