Salam de biscuiti reteta
Folosesc biscuiti de la fabrica de paine Baneasa , care desi sunt populari sunt mai subtirei si moi,sau Petit Boeure, asa ca se rup usor cu mana.
Salam de biscuiti reteta
Intr-un castron mare pun biscuitii rupti cu mana.Nucile rasnite le pun peste biscuiti.
Laptele il pun intr-o cratita pe foc impreuna cu zaharul, margarina, cacao, caoja de lamaie si de portocala si amestec intr-una cu o spatula de lemn sa nu se lipeasca. Dupa ce s-a omogenizat adaug si rahatul taiat fasiute cat vreau eu de mari si mai tin pe foc pana se inmoaie si rahatul destul de bine. Iau cratita de pe foc si o las sa se raceasca vreo 10 minute. Cand s-a racit suficient, torn totul in castronul cu biscuiti si amestec cu spatula de lemn pana se omogenizeaza. Daca mi se pare ca biscuitii nu s-au inmuiat destul mai torn cate un pic de lapte caldut. Adaug si esenta de rom. Cand s-au omogenizat frumos iau din compozitie cu lingura si pun pe folie alimentara presarata cu biscuitii rasniti. Cu ajutorul foliei ii dau o forma rotulda, Din compozitia de mai sus mie imi ies doua bucati de salam de biscuiti pe care le bag la frigider pana a doua zi.
Se serveste taiat felii!
E delicios!
1
Daca optezi sa fie o prajitura de post, inlocuiesti laptele cu apa.