Salam de biscuiti reteta
M-am gandit sa fac o prajitura gen salam de biscuiti, dar cu imbunatatiri, adica cu mai multe bunatati inauntru. De ce n-am pune in salamul de biscuiti turta dulce, cocos, nuci, stafide, jeleuri, fructe confiate si ce ne mai trece prin cap, ca n-are cum sa fie rau, nu-i asa?
Salam de biscuiti reteta
Am pus biscuitii cate 4-5 unul peste altul si am taiat cu cutitul in patratele mici. La fel am procedat si cu turta dulce. Am taiat marunt si fructele confiate, rahatul, jeleurile si ciocolata.
Framantati cu mana toate ingredientele, ca sa se deslipeasca bine bucatelele de jeleu, rahat, fructe apoi adaugati migdalele macinate, cacao si omogenizati compozitia, asa pe uscat. Adaugati apoi laptele incalzit impreuna cu untul, pana devine lichid si omogenizati compozitia.
Intindeti pe masa de lucru o folie de aluminiu si deasupra ei puneti o folie de plastic transparenta, nu vopsita. Formati cu mainile umede “salamul” si infasurati bine, avand grija sa astupati bine la capete. Dati la rece cel putin pana a doua zi, ca sa patrunda bine biscuitii, apoi desfasurati prajitura si dati-o prin migdale macinate, nuci, cocos sau chiar cacao. Am preferat sa o dau prin migdale macinate, pentru contrastul de culoare.
1
Puteti aduce orice imbunatatiri doriti, puteti sa puneti orice credeti ca va place, alune, migdale, iese mereu la fel de buna si de fiecare data un pic altfel.