Saculeti cu pere si caramel

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 15 Ian 2011 | 4283 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • 150 ml apa minerala
  • 2 linguri ulei
  • arome
  • +/- 300 g faina
  • 1 varf de cutit praf de copt
  • caramel:
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • 5 pere
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saculeti cu pere si caramel:

1. Ouale se freaca cu zaharul pana ce acesta se topeste,se adauga uleiul,laptele,apa si aromele si se omogenizeza.La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt

Intr-o tigaie incinsa si unsa cu ulei se pune un polonic din compozitie si se lasa aprox.2 min pe o parte,apoi se intoarce pe cealalta.Se procedeaza la fel cu toate.

2. Caramelul:zaharul se pune intr-o cratita cu fundul gros si se topeste la foc mic,cand incepe sa aiba o culoare maro se adauga untul si se amesteca energic,apoi frisca lichida.Se opreste focul si se lasa caramelul la racit.
3. Perele se curata si se taie bucati.3/4 din caramel se amesteca cu perele



si umplu clatitele care se strang si se leaga cu un siret de clatita.Se toarna deasupra caramelul.Se servesc calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saculeti cu pere si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta Banoffee