Rulouri - pachetele de primăvară- Nems- la cuptor

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 20 Feb 2015 | 5883 vizualizari

 

Pachetelele de primăvară, sunt un dim sum simbolic în China.
Istoria sa, puțin cunoscuta este interesanta.
Oficial, au apărut pentru prima dată în cursul perioadei 470 -476 î.Hr.
La acea vreme, oamenii puneau cinci legume diferite si carne pe o farfurie la masa. Aluatul de NEM a aparut mai tarziu. Forma Nem-ului de astăzi este foarte diferită de cea de origine. Până la dinastia Tang ( 618 -907 î.Hr.), era mai degraba ca o clatita umpluta cu tot felul de legume și cu o formă dreptunghiulara- pachetel.
Povestea Nem-ului de astazi începe în timpul dinastiei Qing, o perioadă în care chinezii erau selectați printr-un concurs numit "Keju" (examinare imperiala), o dată pe an.
Doar primii trei candidați puteau intra în palat. Un candidat Fuzhou, citind zile și nopți, nu a mâncat timp de mai multe zile. Soția sa, obosita de a încerca să-l convingă să mănânce, a avut o idee: a facut un aluat fin folosind orez, a pus carnea și legumele în mijloc, apoi l-a rulat pentru a fi usor de degustat. Și astfel NEM a fost inventat.
Nu vom ști niciodată dacă această poveste este adevărată, dar știm că bine sub dinastia Qing (1636-1911), chinezii de la regiunea Chaozhou au exportat reteta de nem în Vietnam și în alte țări din Asia de Sud-Est.
Și de atunci, acest fel de mâncare delicios a devenit popular în Asia.
Cuvântul "nem" pe care il folosim provine insa de la vietnamezi si nu cum credem de la chinezi.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de carne tocată (aici este un amestec de carne de porc și de vită )
  • 4 morcovi mari
  • 4 praz
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura sos de peste
  • 2 linguri ghimbir ras
  • foi de orez pentru rulouri de primăvară (aproximativ 40 la 1 kg de carne)
  • 2 linguri de ulei vegetal
  • sare, piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri - pachetele de primăvară- Nems- la cuptor:

Se dau morcovii pe razatoarea cea mare.

Se curata și se toaca prazul.

Se caleste totul cu 2 linguri de ulei vegetal într-o tigaie wok.

Adăugați carnea și gatiti totul la foc mediu pana ce amestecul scade si devine uniform.

Adauga sosurile si ghimbirul.

Umpleți un vas de mică adâncime cu apă caldă și lăsați să se înmoaie foaia de orez.

Când este suficient de moale, se pune pe un prosop curat.

Puneti 1 lingura de umplutura pe foaia de orez. Ruleaza strans foaia în formă de nem. VIDEO

Aranjați rulourile pe o tava și ungetile cu ulei vegetal (opțional).

Incalziti cuptorul la 220 de grade.

Coaceți 20 -30 minute în cuptorul preîncălzit până când sunt rumenite. Pentru a fi mai crocante, intoarceti-le la jumătatea timpului.

Se servesc calde cu sos vietnamez si cu salata verde. 

A se incalzi întotdeauna la cuptor.

În loc de praz puteti pune dovlecel, puteti adauga taitei de orez , ciuperci negre ... am încercat déjà, este de asemenea bun.

Puteți să le congelati. 
Pofta Buna !!!!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri - pachetele de primăvară- Nems- la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

mihaelar63 1

21.02.2015, 16:19

Ce bunatati prepari

Catalina L 1

21.02.2015, 17:07

MotanLaOale 1

21.02.2015, 22:22

bun bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Franzela cu costita, cascaval si masline