Rulouri din mamaliguta umplute cu bacon

de nadina73 in Aperitive / Garnituri, 26 Sep 2010 | 4984 vizualizari

 

O mamaliguta umpluta, traznet de buna

 

INGREDIENTE

mamaliguta:

  • Faina de malai 250g
  • 300 ml lapte
  • 400 ml apa
  • sare

Umplutura;

  • 400 bacon
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • pasta de tomate 1 cana
  • 50 g unt pt uns tava
  • 100 ml vin alb
  • 100 smantana
  • 3 linguri cascaval ras
  • ulei
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri din mamaliguta umplute cu bacon:

Se caleste ceapa cu morcovul si baconul tocat se condimenteaza cu sare si piper dupa care se pune pasta de tomate si vinul.

Se pune apa sa fiarba 400 ml cu 300 ml lapte  putina sare  si faina de malai se face o mamaliguta mai moale.

Se unge o tava dreptunghiulara cu ulei  se pune folie de plastic alimentara sau de aluminiu dupa care se intinde mamaliguta in strat subtire se acopera tava si se lasa pana se raceste.Dupa ce se raceste se taie in bucatele de 10/15 cm se pune din compozitia cu bacon si se ruleaza cu ajutorul hartiei sau foliei de sub mamaliguta.Se pun rulourile intr-o tava unsa cu unt, se pune smantana si cascaval ras,se da tava la cuptor pentru 15-20 minute.

Se servesc calde

PS:scuze de ordinea in care am postat pozele cu mamaliguta in tava

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri din mamaliguta umplute cu bacon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

nadina73 1

03.10.2010, 18:52

asa zis si eu adina

Crista_Luca 1

04.10.2010, 15:56

cat de bine arata aaaaaaaa imi place mamaliga .... voi incerca reteta asta ai 5 f

Crista_Luca 1

04.10.2010, 15:59

e o munca migaloasa , nu? dar cred ca merita efortul...

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cocartau