Rulouri din aluat de gogosi

de lilik in Prajituri, 30 Noi 2010 | 20677 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 200 ml lapte
  • 370 gr faina
  • 40 gr unt
  • 45 gr zahar
  • 1 ou
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • coaja de lamaie si portocala
  • pt crema:
  • 4 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 50 gr faina
  • 1 pliculet vanilie
  • 50 gr ciocolata
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri din aluat de gogosi:

Aluat:

punem laptele,zaharul,untul si coaja de lamaie si portocala intr-o olica pe foc pana se topesc untul si zaharul.

cernem faina intr-un vas mai mare si ii facem o gaura in mjloc,unde vom pune oul,drojdia si laptele calai.

framantam bine si lasam la crescut cca 1 ora.

cand aluatul e crescut luam din el si intindem o foaie pe masa de lucru presarata cu faina,apoi taiem fasii pe care le vom infasura pe betele pt rulouri.

mai lasam 10-15 min sa mai creasca dupa care le prajim in ulei incins.le scoatem pe hartie absorbanta dupa care le scoatem betele si le punem deoparte.

Crema:

punem galbenusurile cu zaharul intr-o oala mai micuta si amestecam pana devine o compozitie omogena,dupa care adaugam faina,amestecam apoi punem laptele rece si vanilia.

punem compozitia pe foc si lasam sa fiarba la foc mic pana se ingroasa,amestecand continu sa nu se lipeasca(ajung 3-4 min).

cand e gata jumatate din crema o punem intr-un castronel la racit,iar in cealalta jumatate punem ciocolata rasa si amestecam pana se topeste.

cu cremele obtinute umplem rulourile,apoi le presaram cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri din aluat de gogosi" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi umplute cu mere