Pentru cei care s-au saturat de peste prajit :P Si care adora carnea alaturi de o aroma fructata, iesita din comun :)
Pentru rulouri:
Pentru aromatizare:
Pentru pireul de legume:
Bucatile de file de peste se condimenteaza cu sare si piper, se stropesc cu sos de soia si se pun la marinat cateva ore.
Para se curata de coaja, iar impreuna cu morcovul curatat si ardeiul se taie bastonase de cca 0.5cm grosime.
Asezam cateva bastonase din fiecare pe capatul cate unei bucati de file, apoi rulam si asezam in aparatul pentru gatit cu abur. Pe fiecare rulou asezam cateva cubulete de para.
Legumele pentru pireu (in afara de para) se taie cubulete si se aseaza in jurul rulourilor. Lasam totul sa fiarba cca 15min. Intre timp, amestecam ingredientele pentru aromatizare.
Cand totul a fiert, pasam cu blenderul legumele pentru pireu,, impreuna cu para proaspata, lungim cu apa lasata in aparat de la fiert si potrivim gustul cu sare.
La servire incalzim putin in cuptorul cu microunde ingredientele pentru aromatizare si turnam peste rulouri.
1
Para ii da acestei retete un gust usor dulce, inedit, perfect langa carnea usoara de peste :) se poate inlocui cu mar golden dulce;
2
Sosul de soia contine sare, deci grija la cata sare folosim in plus.