O retetă plină de savoare, la ziua mea de naștere a avut un succes nebun. Încercați-o, nu veti regreta!!!
Umplutura:
Intr-un castron cu pereții înalți batem bine ouăle împreună cu puțină sare și ulei sau unt topit. Adaugam laptele și făina și batem cu telul(mixer) până nu mai sunt cocoloașe și compoziția începe să facă bule mici.
Întro cratiță specială de clatite sau una normala teflonată, o ungem puțin cu ulei și o lăsam pe foc să se încinga bine. Luam cu polonicul compoziția și dinspre centru spre margini, rotim cratița să se întinda toata compoziția.
Le coacem la foc mic.
Le răsturnăm pe o farfurie adancă și ca să stea calde și moi până le terminați pe toate, acoperiți farfuria cu un capac.
Preparare umplutură:
Pieptul de pui tăiat perpendicular pe fibră, felii de 1 cm grosime apoi fâșii înguste, se pune întrun castron împreună ci 2 linguri de vin, sosul de soia, mălaiul, condimentele. Se lasă la macerat pâna se prepara restul umpluturii.
Se fac două omlete, se scot pe un platou, se răcesc, apoi se taie fideluță (cam 4 cm lungime).
Se călește în unt ceapa tăiată rondele subțiri, apoi se adaugă ciupercile, condimentele.
Pieptul de pui se scurge bine și se prăjește, având grijă sa nu se ardă, carnea trebuie sa ramâna suculentă. Adaugăm ciupecile călite, omleta tăiată fideluță, mugurii de bambus sau porumbul mini tăiat rondele, ghimbirul, sosul rămas de la marinat carnea și vinul rămas. Se călește totul amestecând ușor. Compoziția trebuie să rămâna moale (umedă).
Se adaugă după gust boia iute și încă putin vin.
Se umple clătitele cu câte 1 lingură de amestec.
Se păstrează acopeite.
1
Fără mugurii de bambus sau porumbul mini rulourile își pierd savoarea