Inspiratie: click!Pofta buna!... am adaptat gusturilor sotului meu :D
Pregatire ingrediente umplutura:
taiem felii nu prea subtiri din salam si carnati, eliminand pielita. Patrunjelul se toaca nu foarte marunt.
Preparare sos de iaut:
Usturoiul pisat se freaca bine cu ulei si sare. Adaugam iaurtul si amestecam bine. Presaram si marar iar acesta este sosul.
Preparare aluat:
Se pun cartofii la fiert in coaja. cand au fiert ii decojim si ii pasam, ca pentru piure, iar apoi lasam la racit.
Cand cartofii s-au racit, punem ouale si sarea iar apoi incorporam. Adaugam treptat faina si framantam pana cand iese un aluat bun de intins. Intindem o foaie dreptunghiulara pe o planseta tapetata cu faina.
Una din rulade o ungem cu sosul de iaurt. Asezam un rand de salam iar unul de carnati (Lasam margini de circa 2 cm fiecare, pe fiecare latura a dreptunghiului.). Presaram bine patrunjel. Indoi marginile dreptunghiului pe latime si apoi rulezi. Se aseaza pe o tava unsa cu ulei sau punem hartie de copt in tava. Ungem rulada cu ou si presaram chimen.
Se da la cuptor la foc mediu pentru 45-50 de minute, pana se rumeneste frumos. Se serveste atat calda cat si rece alaturi de diferite branzeturi sau simpla.
Pofta buna!
1
ar fi de preferat sa folositi un salam uscat
2
ingredientele pentru sos sunt pentru o rulada
3
o rulada am lasat-o simpla si una am uns-o cu sos de iaurt