Reteta asta o am de la mama, ea o face cu spanac si alimente non D D dar eu m-am gandit sa schimb un pic legumele si sa o adaptez dietei. Ce ziceti? Credeti ca e buna? Nu ramane decat sa o incercati!
Blat
Umplutura
Se pun la fiert buchetelele de brocoli in apa cu putina sare. Cand s-au inmuiat se scurg bine si se paseaza. Piureul de brocoli se amesteca cu ulei si sare. Separat se bat albusurile spuma tare, cu un varf de cutit de sare.
Galbenusurile se amesteca bine cu faina de tarate, amidon si praf de copt. Incorporati in amestecul de brocoli iaurtul/laptele batut, compozitia de faina si amidon.
Adaugati apoi albusurile amestecand cu grija, incet de jos in sus pentru a rezulta un amestec pufos.
Tapetati o tava mare cu hartie de copt, de silicon sau teflonata ori ungeti cu putin ulei o tava neaderenta. Turnati aluatul si dati la cuptor, la foc potrivit, 15- 20 min. Intre timp fierbeti 3 oua si pisati-le cu furculita.
Adaugati ouale, mustarul si iaurtul in crema de branza.
Cand s-a racorit blatul, puneti-l cu hartie cu tot pe un servet umed, intindeti putina crema de branza.
Puneti deasupra felii de jambon de curcan, apoi restul de crema de branza, asaza in mijloc felii de gogosar.
Cu ajutorul hartiei, strangeti cu grija, si rulati, impachetati in folie de aluminiu sau folie alimentara si dati la rece minim 2 ore.
Taiati inainte de servire, cu un cutit foarte ascutit.